Moderators: Lady of Mystery, nickj, Mandrake, bananafish, support, Rob
Bundy wrote:Agecroft is right, the answer is 3.
For the ones who don't know the solution to my riddle above:
12, if you would write it down is 6 letters
6, when written down is 3 letters
So the solution to 10 would be 3, since ten is three letters.
My answer of 1 boy 0 girls was also [mathematically] correct i like to think!
Robbie wrote:Ah, but sound is the perception of vibration, strictly speaking. If there are no living creatures around to hear, there is vibration, but surely there can't be sound...?
Bundy wrote:Agecroft is right, the answer is 3.
For the ones who don't know the solution to my riddle above:
12, if you would write it down is 6 letters
6, when written down is 3 letters
So the solution to 10 would be 3, since ten is three letters.
Sleightech wrote:So by that context if we are in darkness for half that time then a day would be half that, BUT the moon is spinning. I'll negate the fact it's spinning as that evens out, as it's still 50/50 and assume it's turning with us, as our gravity must affect it. So I'll say 14 days. Surely the actual "day" is going to be an average in some way, as for a prolonged period the moon will be behind us, so some days it will actually be in our shadow, so completely dark, whereas at other times only 50% of it will be in light. So the answer thus might be a quarter of 28? So 7 days?
the same side of the moon always faces us.
The key point is that as the moon orbits the earth once in 28 days, the same side of the moon always faces us. For this to happen, the moon must spin on its axis once in the same 28 days, so the length of its 'day' (sunrise to sunrise) is 28 earth days.
Bigtone53 wrote:That is one answer but there is no reason to suppose that it is the only one. An alternative answer is 8, so that the sum of the digits of the question and answer is 9. ie
6+3=9
1+2+6=9
1+0+8=9
Sleightech wrote:See your point, but if we turn once every 24 hours, then a day is approx half that?
Bundy wrote:But what if the guard picks the numer 77?
and also wrote:7+7=14
Then ofcourse you can use a number to substract from 14 to get to 9.
Bigtone53 wrote:I am just pointing out that there is rarely a single right answer for questions like these.
Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 1 guest